«Αθλητισμός και Διατροφή»

sxoles goneonH νέα θεματική ενότητα στις Σχολές Γονέων του Δήμου Ιλίου

Νέα θεματική ενότητα με τίτλο «Αθλητισμός και Διατροφή» αναπτύσσεται στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων του Δήμου Ιλίου,

http://p-peristeri.gr/components/com_jce/editor/tiny_mce/plugins/article/img/readmore.png);">

που λειτουργούν για 4η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης, μέσω του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8, και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Η νέα θεματική ενότητα περιλαμβάνει θέματα αθλητισμού και διατροφής, είναι διάρκειας 25 ωρών και θα υλοποιηθεί δωρεάν από εξειδικευμένους επιστήμονες. Αρχικά θα πραγματοποιηθούν 12 ώρες για θέματα αθλητισμού από καθηγητή Φυσικής Αγωγής, ενώ μετά την ολοκλήρωσή τους, θα πραγματοποιηθούν 13 ώρες για θέματα διατροφής από Διατροφολόγο/Ιατρό.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και εκπαιδευτικούς.

 

Σκοπός του έργου των Σχολών αυτών είναι να στηρίξει τους γονείς, προκειμένου να καταφέρουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, καθώς και να προσφέρει γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό στους γονείς, στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα των Σχολών Γονέων του Δήμου Ιλίου απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η εκκίνηση των τμημάτων θα πραγματοποιηθεί με τη συμπλήρωση 18 έως 20 ατόμων. Προτεραιότητα συμμετοχής θα δοθεί στους εκπαιδευόμενους που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά στο πρόγραμμα, ενώ στο τέλος θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται έως 30.04.2015

Για  πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθύνεστε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου, Νέστορος 101, 2ος όροφος και συγκεκριμένα στην κα. Δέσποινα Χατζηχριστοδούλου τηλ. 2132030017 και στην κα. Αναστασία Παπάζογλου τηλ. 2132030019 (Δευτέρα έως και Παρασκευή, 08:00-15:00) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση dxatzi@ilion.gr">dxatzi@ilion.gr.      

Metrocity banner1

Banner-p-peristeri---gia-metrocity

Evexia-Banner new

BannerYgeia-on-time-gia-p-peristeri